Voorjaarsbollen planten

Heb jij ook alweer zo’n zin in de zomer en wil jij ook dat zomer gevoel in jouw tuin, zodra de zon weer schijnt? Plant vanaf februari je voorjaarsbollen, we noemen het voorjaarsbollen omdat je deze in het voorjaar plant, maar ze komen op in de zomer daardoor worden ze ook wel eens zomerbloeiers genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld: dahlia’s, begonia’s, gladiolen etc..

Wanneer?

Deze bollen zijn beschikbaar om aan te schaffen bij ons vanaf februari t/m mei. De zomerbloeiers moeten het liefst na de laatste vorst de grond in (meestal kan je ze tot eind mei planten, dit staat vaak op de bijgeleverde informatie bij de bol).

Waar?

Dit kan je goed naar je eigen hand zetten, want je kunt bollen nou eenmaal planten waar je wilt (in aarde natuurlijk wel 😉). Je kan ze in je tuin in groepen bij elkaar doen, verspreid over je gazon, in een bloembak hangend aan het balkon of mooi in potten op je terras enz…

Hoe?

Nu de vraag, oké maar hoe gaat de bol dan de grond in…dat is heel simpel:

  1. Maak de aarde goed los (en voeg voor optimaal (langer) resultaat onze Universele 100% Natuurlijke plantenvoeding toe.)
  2. Maak een gat in de grond (de diepte van het gat kan per bol verschillen, dit staat aangegeven op de instructiekaart) en doe de bol erin met de puntige kant naar boven (dahlia is een apart verhaal – zie tutorial). Voor hele kleine bolletjes maak je een gleuf.
  3. Maak het gat/gleuf weer dicht.
  4. Geef de bollen water, zodat ze lekker kunnen gaan groeien.
  5. Wacht tot het zomer is en taddaaaaa…..daar zijn ze…wat een fijn gevoel!

Klik hier voor de( voorjaars )bloembollen planten tutorial.