Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over bloembollen

Hieronder aantal vragen uitgelicht over bloembollen. Meer willen lezen over bloembollen? Kijk op onze blog.

  • Ongeveer drie keer de eigen hoogte van de bloembol in kwestie. In onze blog “Wanneer bloembollen planten?” kun je per soort lezen op welke diepte de bloembollen moeten worden geplant.
  • Dit verschilt per soort en de periode waarin je de bloembollen plant. Bloembollen die in het voorjaar bloeien plant je tussen september en december. Deze bloembollen bloeien, afhankelijk van het soort, tussen februari en mei. Bloembollen die in het voorjaar tussen februari en mei geplant worden bloeien over het algemeen tussen augustus een december. Echter, de precieze plant en bloeitijden verschillen per soort! Kijk daarom goed naar de bijgeleverde informatie bij jouw aankoop.
  • Bollen zijn helemaal niet kieskeurig en dat is juist het mooie ervan. Natuurlijk moet de grond geen chemicali├źn bevatten of bijna onder water staan maar anders komt het vrijwel altijd goed.
  • Dit komt heel weinig voor, en mocht het voorkomen dan meestal met hyacinten. Doe daarom handschoenen aan bij het planten als je denkt hier gevoelig voor te zijn!
  • Bloembollen zijn niet gevaarlijk, zelfs niet bij consumptie, een heel enkel soort uitgezonderd, maar die worden bij Gardelly niet verkocht. Uiteraard moet je er niet teveel van eten, maar dat geldt voor bijna alles ­čśë
  • Gardelly besteedt heel veel aandacht aan de samenwerking met kwekers om het gebruik van chemicali├źn terug te dringen naar nul en het uitbannen van neonicotino├»den, de stof waarvan wordt vermoed dat het schadelijk is voor insecten. Onze producten zijn daarom zeker niet schadelijk voor insecten, en veel van onze bloemen trekken juist vlinders en bijen aan!
  • Dat verschilt per soort. Op de verpakking die je van ons ontvangt staat er per soort een advies over.
  • Mocht je grond weinig voedingsstoffen bevatten dan zou je kunnen overwegen wat mest toe te voegen. Echter is het voor bloembollen meestal geen probleem hoe je grond ervoor staat, de bol zelf heeft immers al een flinke voorraad bij zich om te groeien!

Veel gestelde vragen over zaden

Hieronder aantal vragen uitgelicht over bloembollen. Meer willen lezen over bloembollen? Kijk op onze blog.