Kruidenmixen! Maak het feestelijk!

Kruidenmixen van Gardelly. Hopelijk heb je met de kruidenmixen van Gardelly al heerlijk kunnen genieten van je eigen kruiden verwerkt in gerechten, of in thee en cocktails. Niet alle kruidenplanten zullen het overleefd hebben tot de maand december, maar wellicht heb je gebruik gemaakt van mijn tips in de blog over het bewaren van kruiden en heb je nu nog eigen kruiden over, gedroogd, in olie of ingevroren. Met deze kruiden kan je je tafelgasten verrassen, in dit blog geef ik je 2 leuke recepten ter inspiratie! 
 
Sowieso is het leuk om je flesjes olijfolie met kruiden erin op tafel te zetten. Dit kan net die laatste smaakmaker zijn op een salade of pasta. Daarnaast kun je 2 andere dingen doen met gedroogde kruiden:  

1. Je eigen kruidenmixen 

Je kan hier eindeloos mee variëren maar denk eens aan een Italiaanse mix (basilicum, oregano, marjolein en tijm) of provencaals (tijm, peterselie, rozemarijn, bonenkruid en oregano) of je eigen originele mix met wat jij het lekkerst vindt. In een klein glazen flesje met een kurk erop en een lint eromheen, of een etiket met wat erin zit maakt een hartstikke leuk en persoonlijk cadeautje! Of in een mooi bakje op tafel staat ook leuk.  

2. Kruiden verwerkt in zout. 

Dezelfde kruidenmixen of losse kruiden kan je ook mixen met zout. Snijd of vijzel de kruiden goed fijn zodat de smaken goed uitkomen. Als je dit van tevoren maakt zal de smaak ook al enigszins in het zout trekken. Wederom leuk op tafel of als cadeautje onder de kerstboom. Extra lekker met Himalaya zout of grof zeezout op een mooi kerst waardig spektakel stuk vlees, vis of dippen met brood en olijfolie.  

Meer lezen over: