DIY: Interieur decoreren met een Amaryllis bloembol

DIY: Interieur decoreren met een Amaryllis bloembol 

Bij iedereen gaat het nu extra kriebelen om het in huis gezellig te maken. De feestdagen komen eraan en we zitten allemaal meer thuis. Extra leuk om het thuis al gezellig te maken en het is ook nog eens leuk om te doen. Een echte kerst bloembol voor binnen is de Amaryllis. Deze heb je in veel verschillende kleuren, dus mocht je niet zo van rood houden, ga dan juist voor een mooie witte bloem een combinatie ervan of iets ertussenin zoals zalmroze.   

Wat ik zo leuk vind aan een Amaryllis: Het is een prachtige explosie van grote bloemen. Iets wat je niet verwacht in de winter, dus je wordt echt verrast. Ik neem jullie gezellig mee in het decoratie en knutsel proces, zodat je dit ook zelf thuis te kan doen.  

 
Wat heb je allemaal nodig: 

  • Bloembollen: Amaryllis bloembol
  • Linten in je favo kleuren 
  • Schaal of vaas 
  • Schaar 
  • Overig decoratie materiaal zoals; kersballen, droogbloemen, etc. 

Stap 1:

Knip de wortels van de Amaryllis bol wat korter. “Kan dat?” Ja, zekers, in de bol zitten genoeg voedingstoffen om de Amaryllis bol te zien bloeien. Als het nodig is, maak de bol dan ook verder schoon. 

diy amaryllis bloembol

Stap 2: 

Start van het decoreren met een Amaryllis bloembol. Neem een stuk lint en wikkel deze om de bol heen. Blijf wikkelen totdat jij tevreden bent met het resultaat. In de afbeelding zie je hoe ik het wikkel proces begin. Wil je nog meer Amaryllissen? Dan is het leuk om de andere amaryllis bol in te wikkelen met een andere kleur. Beste is om wel in dezelfde tinten te blijven om het één geheel te houden.  

diy Amaryllis bloembol

Stap 3: 

Pak je schaal erbij. Ik gebruik hier een houten schaal. Ik houd van hoogte verschillen, dus ik heb hier een plantje in het midden wat hoger gezet. De Amaryllissen kan je hierom heen leggen. Als extra decoratie erbij kan je spelen met groene kerstballen en lichtjes. Ligt eraan wat jij leuk vindt. Dit is mijn groene versie: 

Meet terracotta style & Bohostyle

In de kleuren trend :Terracotta meets Bohostyle” heb ik de Amaryllissen in deze kleuren gewikkeld en gecombineerd met droogbloemen: 

Kerst vibe met de amaryllis bloembol

Voor de echte kerst vibe, heb ik de combinatie groen en rood samen gedaan. Deze stijl is erg leuk bij het versieren van de tafel voor het kerstdiner.  En…  #Cadeautip: Je maakt je gasten helemaal blij om deze na afloop mee te geven! 

Meer lezen over:

Aanbevolen producten