Zaaien & oogsten, maand februari

Zaaien, oogsten en andere bezigheden in je moestuin in februari 

Zaaien & oogsten in februari, de laatste volle maand van de winter en het weer is altijd moeilijk te voorspellen. Volgende maand is het alweer lente, dus dit het goede moment om de moestuin weer voor te bereiden voor een nieuw vruchtbaar seizoen. Door weer wat meer naar buiten te gaan en de schaarse zonnestralen mee te pakken, krijgen we de vrolijke lente hopelijk al een beetje in ons hoofd.  

Zaaien in februari 

In februari kan je al een heleboel voorzaaien, zoals komkommers, spinazie, pepers, tomaten en verschillende bonen. Het voorzaaien kan zowel in een kas als op de vensterbank. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn blog van vorige maand over dit onderwerp. Bij Gardelly verkopen we heel gemakkelijke kleine kasjes inclusief alle benodigdheden, waar je deze maand al mee kan beginnen, zoals de aardbeien kit.  

Oogsten in februari 

Er staat waarschijnlijk niet meer heel veel in je moestuin. Maar mocht je nog kool hebben staan, is dit de laatste maand om ze uit de grond te halen. Hierna schieten ze namelijk snel door.  

Wat te doen in februari 

Wat kan je dan naast het voorzaaien nog meer doen in je tuin? Nou een grote pre-lente schoonmaak en verzorging is een goed idee! Zorg dat je grond vrij is van oude plantenresten, zodat je zodra het weer beter wordt direct kan beginnen met zaaien.  
 
Ook is het een goed plan deze maand je grond te bemesten ( als je dat nog niet eerder deze winter gedaan hebt). Ongeveer 2 a 3 keer, verspreid over het jaar, je grond bemesten is wat ik aanraad. Verder is het beste om dit te doen met organische mest. Wil je weten en waarom en hoe je je eigen mest maakt? Lees dan mijn blog hierover die ook deze maand verschijnt.  

Meer tips over

Aanbevolen producten