Tomaten dieven

Tomaten dieven (verzorging van je tomaten plant)

Je hebt je tomaten gezaaid en nu kom je bij de volgende fase. Het dieven van je tomaten plant. Ooit van gehoord? Misschien is het helemaal nieuw, dat maakt niet uit. Dit is een makkelijke bezigheidje die je moet uitvoeren als je je tomaten langs een stok laat groeien. In dit blog leg ik je uit hoe je tomaten dieven verwijderd, inclusief foto’s.

Waarom dieven?

Als je je tomatenplant langs een stok, of rek, laat groeien, wil je dat de hoofdstam stevig en sterk is. Zo kan deze stam genoeg water en voedingsstoffen vervoeren naar de grote trossen sappige tomaten die je als het allemaal goed gaat krijgt. Om de hoofdstam stevig te houden, moet je af en toe wat andere stengels eraf halen zodat daar geen energie aan wordt verspild.
Je wil ook niet teveel stengels en bladeren aan de zijkant, want dan komt er minder zonlicht naar je trossen tomaten.

Hoe ga je aan de slag met dieven van je tomaten plant?

Je kan natuurlijk niet meteen alle zij stengels eraf halen, nee hier moet je even goed opletten. Alleen de stengels die uitlopen uit okselknoppen, moet je verwijderen. Dit zijn namelijk de dieven: Ze stelen energie uit de rest van de plant. Dieven doe je het beste met een mesje of schaar. Hou je plant goed in de gaten want in de zomer groeit hij heel hard, dan is het verstandig wekelijks te dieven. Heb je nou een keer een ‘dief’ over het hoofd gezien, knip hem er dan alsnog voorzichtig eruit, maar pas op dat je de hoofdstam niet beschadigt.

Hoe vind ik de okselknop?

Elke zij-stengel heeft een okselknop. Waar je bij een oksel misschien meteen aan iets aan de onderkant moet denken, groeien de dieven aan de bovenkant van de zij-stengel. In de bovenhoek van een zij-stengel en de hoofdstam vind je hem dus. Een foto zegt meer dan 1000 woorden en voor de meer visueel ingestelde onder ons vind je hieronder een aantal foto’s.

Meer lezen over

Volg ons ook op: Instagram, Facebook, Youtube en Pinterest

Aanbevolen producten