Hoe bewaar je sla en rucola?

Mijn collega vroeg me laatst: ‘Heb je nog tips voor het bewaren van mijn rucola? Want na 2 dagen gaat het stinken in mijn koelkast.’ Ze is net met haar moestuin begonnen en dat lukt haar aardig; ze kan veel oogsten. Nu bracht haar vraag mij op een nieuw blog idee. Want hoe bewaar je groenten die je niet goed kan invriezen? Ik geef je in dit blog een aantal tips. 
 
Ik zal het meteen maar eerlijk toegeven: in dit blog kom ik niet met de magische tip waardoor je bijvoorbeeld je rucola  ineens weken goed kan houden. Het zijn nou eenmaal kwetsbare groenten. De eerste tip die ik je dan ook mee geef is: Oogst zo kort mogelijk van te voren op het moment dat je het wil eten.  

“Oogst zo kort mogelijk van te voren op het moment dat je het wil eten.”
Oogst van augustus


Daarnaast is het belangrijk dat de groenten vochtig blijven. Zo kan je je rucola in een vochitge doek wikkelen en in de groentela van de koelkast bewaren. Ook zou je de rucola met de steeltjes in een glaasje water kunnen zetten. Dit laatste werkt ook erg goed voor kroppen sla. Snijd een laagje van de stronk af en zet deze in een laagje water in de koelkast. Wanneer je sla nodig hebt, maar niet de hele krop, kan je het beste blaadjes rondom de stronk eraf halen, in plaats van een deel van de krop eraf snijden.  
 
Kruiden zijn ook gewassen die snel slap worden. Maar als je een paar trucjes kent, kan je ze veel langer bewaren. Lees hier meer over: “Hoe bewaar ik kruiden?”

Meer lezen over