“Pink Pizza” Moestuin oogst recept Juni

In juni begint de tijd waar je zo lang naartoe gewerkt hebt: het oogsten! Al je harde werk, liefde en tijd die je geïnvesteerd hebt in je moestuin; daar word je nu voor beloond. Met de groente die je hebt geoogst willen we je inspireren met onze eigen groente uit de moestuin recept.

We introduceren de Pink Pizza!
Dit recept is simpel, want moeilijk doen is ook een vak en we hebben het al druk genoeg.

2 pizza bodems – bereiding: 30 minuten + 1.5 uur rijzen deeg – glutenvrij – vegan

Pink Pizza

Benodigdheden:

  • Een weegschaal of een kopje
  • Een vlakke ondergrond
  • Een deegroller/wijnfles/iets langwerpigs waarmee je een deegbal kan uitrollen. Heb je dat echt niet, dan kan je de deegbal ook met je handen platdrukken.
  • Een voorverwarmde oven op 250 Celcius

Voor de Pizzabodem:

  • 250 gr bloem
  • ½ zakje instant gist (3,5 gr)
  • ½ theelepel suiker
  • 150 ml bietensap
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding Pink pizzabodem:
Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed MET JE HANDEN, dus niet met de staafmixer of zoiets blits, tot een bal. Kijk op de foto hoe die bal er ongeveer uit moet zien. Ja, je handen worden goor, maar daar heb je zeep en een kraan voor, dus niet zeuren. Laat het deeg anderhalf uur rijzen. Ja, dat zijn ongeveer 2 afleveringen van La casa de papel dus chill. Leg na het rijzen de deegbal op bakpapier. Strooi er eerst wel een beetje meel op zodat het deeg niet gaat plakken. De bodem hoeft niet perfect rond te zijn, dus maak je daar vooral geen zorgen over.

Pink Pizza
Pink Pizza met bietensap

Pink Pizza
Laat het deeg anderhalf uur rijzen.

Recept voor de Peterselie-Cashewsalsa

Benodigdheden:

  • Een blender of staafmixer

Een blender of staafmixer

  • 1 peterselieplantje (ja, die heb je echt helemaal nodig)
  • ½ theelepel zoutsap van een halve limoen
  • 150 milliliter olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes cashewnoten

Bereiding Peterselie-cashewsalsa:
Alles in de blender, klaar!

Deze topping kun je als laatste, samen met de kiemzaden op de pizza doen, of laten meebakken in de oven.

Voor de topping
Op de foto gebruikten we bietenkiemen, kiemzaden en spinazie die je na het bakken op de pizza doet. Voor het bakken van de pizza kan je toevoegen: cherrytomaatjes, (vegan) mozzarella en lenteuitjes. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je toppings. Gelukkig hebben we een lijstje van seizoens groente voor je gemaakt ter inspiratie.

  • Radijs
  • Courgette
  • Rabarber
  • Jonge zomerworteltjes
  • Bindsla
  • Pluksla
  • Snijsla
  • Bindsla

Bak de pizza mét de vegan mozzarella en toppings nog zo’n 10 minuten in de oven. RESULTAAT: