Lasagne beplanting! Lasagne wat? Ja! Lasagne beplanting!

Lasagne beplanting bloembollen! Wanneer ik lasagne beplanting hoorde, dacht ik eerst altijd aan die heerlijke Italiaanse geuren of het lievelingsgerecht van Garfield. Totdat ik de mooie wereld van de bloembollen ontdekte. Nu komt er bij het woord ‘lasagne’ een heel kleurrijk plaatje bij naar boven. Deze vorm van beplanting is een manier om verschillende bloembollen te combineren in een pot zodat je langer kunt genieten van bloeiende bloemen. In dit blog lees je hoe jij ook heel makkelijk je bloempotten maakt tot een vrolijk bloembollen paradijs.

Lasagna planting met bloembollen najaarsbollen

Als je langer van je bloembollen wil genieten in dezelfde pot, is lasagne beplanting ideaal voor jou. Je kunt kiezen voor 2, 3 of 4 lagen. Je kunt hiervoor verschillende soorten kiezen, waarbij het beste is om soorten te kiezen met andere bloeitijden.

Eigenlijk plant je de bollen zoals je normaal ook zou planten in een pot of plantenbak , zie ook ons blog over bollen planten in het algemeen. Je begint onderin met de laag die bloembollen die de laatste bloeitijd heeft. Daar doe je een laag aarde over en vervolgens doe je daar een laag op met een eerdere bloeitijd. Dit herhaal je voor de aantal lagen die jij wil. Op de laatste laag doe je weer een laagje aarde en druk je vervolgens alles stevig aan. Zet je pot in de halfschaduw of zon. 

Ik heb bijvoorbeeld een pot gevuld met, van onder naar boven: tulpen, narcissen en krokussen. Je kunt eindeloos combineren met de kleuren van deze soorten en met andere soorten natuurlijk. Kijk goed op de verpakking van de bollen voor de bloeitijd.

Nu moet je even wachten en krijg je een heel lang en geurend en kleurend voorjaar in je bloempot! Kijk in onze shop, voor diverse lasagne beplanting en hun instructie kaart.

Gardelly Lasagne planter tutorial

Lasagne Planter pakket gebruiksaanwijzing. Vul de pot met 1/3 met aarde. Plant de tulpen en narcissen in de pot. Vul de pot tot 5 cm onder de rand om. Zet het op een lichte plek in de tuin. Zorgt het het licht vochtig is. En in februari – mei heeft u prachtige bloemen in pot.

Tulpen veld

Meer lezen over:

Volg ons ook op: Instagram, Facebook, Youtube en Pinterest

Aanbevolen producten