Hoe ga je van start met balkon styling?

Balkon styling

Wil je weten hoe je een balkon moet inrichten? Heb je geen idee hoe het snel en makkelijk moet aanpakken? Met onze Gardelly tips en inspiratie heb je een prachtig groen balkon! 

Gelijk met de deur in huis: Wat wil je op balkon? Een gezellig balkon om te loungen? Een balkon vol bloemen? Of juist een mini moestuin op je balkon? Als je deze vraag beantwoordt en je weet wat de functie van je balkon moet worden, wordt het meteen makkelijker om je balkon te stylen, je kan nu namelijk gericht te werk gaan. 

Nu komt het leukste: Een moodboard maken met sfeer en functie van je balkon. Hiermee wordt het inzichtelijk wat je stijl is, want je gaat zien dat er hoop herhaling zit in je smaak. Als je een moodboard maakt wordt je stijl en dus ook je balkon heel eigen en persoonlijk.  Een moodboard kan je gemakkelijk maken op Pinterest, door plaatjes van Instagram op te slaan of door heel old school door (tuin) tijdschriften heen te gaan en te knippen en te plakken. Super activiteit voor een regenachtige dag! 

Dit was het voorwerk, nu je alles op een rijtje hebt kan je écht van start.  

Stap 1: Opruimen! 
Het werkt het beste om een opgeruimd balkon te hebben. Maak het dan ook gelijk schoon. Zonde om te gaan stijlen op een vies balkon. Zie het als een leeg canvas waar je mee kan beginnen.  

Stap 2: Vloer & muur 
Je balkon wordt ook een verlengstuk van je binnen ruimte waar het aan grenst. Heerlijk om met je blote voeten gelijk door te lopen op je gezellige balkon. Kies dan ook voor een goede vloer zoals; houten vlonders, een buiten kleed of een andere vloerbedekking. 

Geef je muur een kleurtje! Een stenen muur kan je voorbehandelen en met buiten muurverf (in gewenste kleur) erover schilderen. Gelijk het grootste effect in de stijl die je wil.  

Stap 3: Meubelen 
Je moodboard geeft je een goed inzicht. Nu weet je voor welke meubelen je kan gaan shoppen. Maar voordat je begint met shoppen, is het heel erg belangrijk dat je weet hoe groot je balkon is. Zo weet je wat er allemaal mogelijk is. Denk aan een reling, balkonkast of hoe de deur naar je balkon opengaat. Gaat je deur naar buiten open, op je balkon, dan mis je deze ruimte om te decoreren. Nu alles inzichtelijk is… SHOPPEN! 

Kies altijd voor meubels die tegen alle weersomstandigheden kunnen. Voor een balkon zijn er wel wat basis meubels (een tafel & stoel en wat potten). Is je balkon wat groter dan kan je kijken naar een bankje & tafel en potten. En zo breid je het met steeds meer meubels uit. 

Stap 4: Planten 
Balkon tuinieren! Ook een belangrijk onderdeel van je balkon. Pak je moodboard erbij en neem je functie in je achterhoofd. Kijk ook goed hoe de zon staat en/of er veel wind staat. Als je dit weet, kan je gericht de planten erbij zoeken. Planten die veel zon nodig hebben, kunnen natuurlijk niet lang leven in een schaduwplek. Dus houdt hier bij rekening bij planten aanschaffen.  

Wil je een balkon die helemaal in bloei staat met een prachtig kleuren pallet? Gardelly heeft diverse pakketten samengesteld, waarmee je gelijk een goede basis hebt in kleur.  

Stap 5: Decoratie 
Het is nu tijd voor het afstylen met decoratie. Nog wat kussentjes, een deken, wat kaarsen en lampjes. Bij dit laatste proces pak je ook weer je moodboard erbij. Blijf werken binnen je kleuren pallet. Wanneer kleuren constant worden herhaald, blijft het in evenwicht en wordt het niet rommelig. 

Meer lezen over:

Volg ons ook op: Instagram, Facebook, Youtube en Pinterest

Aanbevolen producten